RECEPTES & ESPÈCIES

RECEPTA DEL CHAI!

 La seva elaboració és molt variada, cada família té el seu secret personal.
Augmenta les defenses, baixa el colesterol i la hipertensió. També és un gran afrodisíac!
Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 1/2 litre aprox.)

    1 1/2 tasa d’aigua.
    3 cullaradetes de té negre.
    2/3 tasa de llet.
    3 cm. de branca de canyella.
    8 baines de cardamomo.
    2 clau.
    1 mica de jengibre, a llàmines, molt prim.
    6 cullarades de sucre.

Preparació:
Posar en aigua en una olla, la canyella, el cardamomo, claus i jengibre en una olla y deixeu que bulli. Tapeu i baixeu el foc, deixeu-ho bullir durant 10 minuts aproximadament. Afegiu la llet i el sucre i espereu que torni a bullir. Deixeu reposar 3  minuts i disfruteu del seu intens sabor!
Pels més atrevits podeu afegir 2 boletes de pebre negre a la resta d’espècies...deliciós!.


CHAPATI


INGREDIENTS: 3 gots de farina integral (atta), 3/4 got d’aigua, 1 cullaradeta de sal i 2 cullaradetes d’oli
PREPARACIÓ: Barregem en un bol la farina i la barregem bé amb la sal. Afegim 2 cullaredetes d’oli i seguim barrejant. Anem afegint l’aigua mentre seguim barrejant. La massa té que ser suau i homogènia, que no s’enganxi a les mans. Per això s’ha afegir l’aigua poc a poc.
Deixem reposar 15 minuts. En una superfície amb farina, separem la massa en 5-6 boletes i anem formant “discos” d’uns 3mm d’expressor. No ha de quedar aire dins!
Calentem una paella, posem el chapati a cuinar i quan s’infli una mica és el moment de donar-li la volta! Quan hi hagi petites taques torrades a ambdós costats és la senyal que ja està fet!! Deliciós si hi posem guee (mantega purificada). Servir immediatament, ben calentet!



RECEPTES: Moong dhal (Llenties estofades)


Ingredients: llenties cuites, 2 cebes, 2 tomàquets, comí mòlt, coriandre mòlt, curri en pols, ghee (mantega clarificada), aigua
Preparació:
Peleu i trossegeu les cebes. Esbandiu els tomàquets i talleu-los a trossos.
Poseu una mica de ghee en una paella i sofregiu-ho.
Condimenteu-ho amb les espècies. Deixeu-ho sofregir una estoneta més i passeu-ho pel túrmix.
Aboqueu aquesta pasta altre cop a la paella (si fos molt espessa, afegiu-hi un rajolí d'aigua) i afegiu-hi les llenties cuites.
Rectifiqueu-ho de curri, remeneu-ho i ja ho podeu servir.


LES ESPÈCIES

EL COMÍ


Té un efecte carminatiu, és a dir, és antiespasmòdic, redueix la generació de gasos a l'organisme i les fermentacions a la flora intestinal. És molt bo per les digestions lentes, diurètic i preveu el càncer de colon. 


EL CHILI

Molt al contrari del que la gent pensa, no tots els plats de l'India piquen, de fet el picant s'adapta a cada plat segons la regió podent arribar a que en una zona piqui com un dimoni i en una altre el mateix no piqui gens. 
Però no podem oblidar els beneficis del CHILI. 

El chili és un anti bacteri natural, utilitzat des de l'antiguetat per preservar els aliments. Ajuda també amb la diabetes i és un important anti cancerígen! És ric en vitamina C i antioxidants.També té una gran quantitat de potasi, magnesi, manganesi i ferro. I una cos curiosa...aprima! La ingesta de chili produeix un augment de la crema de calories per la qual cosa fa que cremem fins a un 25% extra de les calories que ingerim! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario